Ugradnja klima

Profesionalna ugradnja klima - Klima servis Beograd

Potrebna vam je profesionalna i stručna ugradnja klima . Na pravom ste mestu , ovlašćen klima servis za većinu klima uređaja na teritoriji Srbije. Midea , Galanz , Lg , Mitsubishi , Gree , Daikin , Panasonic , Bergen , Vox , Tcl , Tesla , Venting . Imamo u ponudi i klime sa ugradnjom (daljinski u ruke) sa i bez invertera .

Zašto baš mi da budemo pravi izbor za montažu klima

Ugradnja klima beograd
Ugradnja klima beograd
Ugradnja klima Stepa Stepanovic
Ugradnja klima Stepa Stepanovic
Ugradnja klima uređaja
Ugradnja klima uređaja
 • Koristimo kvalitetne materijale (cevi,kablove,izolaciju,nosače,šrafove i tiplove)
 • Dolazimo u zakazano vreme
 • Radimo kvalitetno i pedantno
 • Ne ostavljamo nered iza nas
 • Trudimo se da ispoštujemo sve vaše zahteve
 • Nemenjamo broj telefona i uvek smo dostupni
 • Zato što smo ovlašćen servis za skoro sve klima uređaje na teritoriji Srbije kao što su (midea,galanz,gree,lg,vivax,vox,fujitsu,mitsubishi,aux...)

Opšti postupak ugradnje klima uređaja

Montaža klima beograd
Montaža klima beograd
Ugradnja klima Stepa Stepanovic
Ugradnja klima Stepa Stepanovic
Ugradnja klima Zemun
Ugradnja klima Zemun
 • Određivanje pozicije unutrašnje i spoljne jedinice.
 • Vi određujete lokaciju , a mi proveramo da li nešto neće smetati za pravilan rad klime.
  Da nema prepreka u putanji instalacije kao što su (strujni i internet kablovi,vodovodne i kanalizacione instalacije,noseći stubovi,nadprozorske grede,kosina krova...)
 • Određujemo dužinu instalacije i govorimo vam cenu radova.
 • Počinjemo sa postavljem nosača unutrašnje i spoljne jedinice,nosač unutrašnje jedinice obično zahteva 4-5 rupa ∅6,a spoljni nosač 2 puta 2 rupe ∅12.Bušenje velike rupe za prolaz cevi burgijom ∅55 , trudeći se da napravimo što manji nered koji kasnije mi počisitmo.Ovo su ipak grubi radovi i nema 100% garancije da prašine neće biti.
 • Spajanje instalacije sa unutrasnjom jedinicom i provalačenje kroz rupu ili savijanje u zamišljenu putanju instalacije
 • Povezivanje spoljašnje jedinice na instalaciju
 • Vakumiranje sistema (ovim putem se izvlači preostala vlaga iz sistema koje je ostala zarobljena kad su jedinice povezane instalacijom.Ujedno se proverava da sistem nema nekih oštećenja gde bi mogao gas da iscuri.)
 • Uz vašu saglasnost sprovodimo kondenz crevo (oluk ako ima mogućnosti,kanister za vodu , vezivanje za vrh nosača...)
 • Zapušavanje rupa
 • Pustanje gasa u sistem,pustanje klima uređaja u rad i provera sistema.
 • Klima servis Beograd overava garanciju ako je klima nova

Šta znači do jedan metar instalacije - Klima servis Beograd

Jedan metar instalacije znači da je ukupna duzina instalacije jednaka ili manja od jednog metra.
Ogromno iskustvo klima servis Beograd sa terena nam pokazuje da ne postoji minimalana dužina instalacije na koju može da se ugradi klima uređaj.Takva instalacije se može izvesti u slučajevima kada samo zid deli unutrašnju i spoljnu jedinicu . To su obično situacije kada je kuća ili prizeman objekat u pitanju,ali postoje situacije da može i u stanu od 2 sprata pa naviše da se izvede npr. kada je klima pored prozora,na terasi (mada ne preporučujemo montažu na terasi).

Ugradnja do 1 metar
Ugradnja do 1 metar
Ugradnja klima uređaja
Ugradnja klima uređaja
Servis klima Beograd
Ugradnja klima beograd

Primer montaže do jedan metar instalacije

Cene ugradnja klima po njihovoj veličini

Do 12000 btu

Ugradnja 9000,00 Rsd
Metar instalacije 1200,00 Rsd

18000 btu

Ugradnja 12000,00 Rsd
Metar instalacije 1500,00 Rsd

24000 btu

Ugradnja 15000,00 Rsd
Metar instalacije 1900,00 Rsd

Preporuke majstora za montažu klima uređaja - Klima servis Beograd

Određivanje pozicija klima uređaja

Unutrašnja jedinica:

Treba imati na umu da jedna klima po pravilu pokriva jednu prostoriju,a u zavisnosti od kubikaže vazduha te prostorije treba staviti srazmernu veličinu klime.Uvek je bolje staviti više manjih jedinica umesto jedne velike koja je iste snage.Klimu treba pozicionirati tako da klimatizujete onaj prostor koji vam je najpotrebniji.Kretanje vazduha iz prostorije u prostoriju je otežano zbog samog nedostatka protoka vazduha zbog raznih prepreka.
Pozicija unutrašnje jedinice treba da bude takva da nije uperena u mesta na kojima sedite ili ležite,ako već to ne može da se izbegne onda treba izbegavati ta mesta tokom rada klime.
Unutrašnja jedinica treba biti udaljena od plafona 5cm ili više,sa bočnih strana treba biti udaljena od prepreka 2cm ili više.Ispred same klime ne sme se nalaziti nikakva prepreka bliža od 2m.

Spoljna jedinica:

Poželjno je da pozicija spoljne jedinice ne bude iznad pešačkog prolaza zbog leda koji se stvara na pločniku ispod nje , led koji se stvara je posledica režima odmrzavanja spoljne jedinice.Iz iskustva koje imamo crevo za odvod kondenza sa spoljne jedinice zaledi čim temperatura padne ispod nultog podooka.
Treba obratiti pažnju na buku koja klima stvara,pa je samim tim ne treba stavljati blizu mesta gde odmarate.
Bilo kakva dodatna zaštita spoljne jedinice ima samo kontra efekat,iz razloga što se na taj način klima brže zaprlja i samim tim otežavate njen rad.

Demontaža klima uređaja

Demontažu klima servis Beograd izvodi brzo i stručno bez cimanja,čupanja,lupanja...
Kod same demontaže najbitnije je sačuvati rashladnu tečnost,ne samo zbog troška koji dolazi ako ona iscuri nego i očuvanja životne sredine.Iako po novom standardu koji je stupio na snagu sve klime se pune ekološkim rashladnim tečnostima,i dalje ima klima sa starim tipom rashladnih tečnosti koji je štetan za ozonski omotač naše planete.
Za demontažu klime koja će se montira na novom mestu , dobijate popust na zbirnu cenu ove dve usluge.Važno je napomenuti da u praksi većina klijenata koja je pokušala da demontira klima uređaj bez angažovanja stručnog lica se pokaje zbog te odluke.Jer u krajnoj računici izašlo im je skuplje nego li da su taj posao prepustili ljudima koji se time bave profesionalno.

Održavanje klima uređaja

Posle montaže klima uređaja potrebno  je redovno održavati . Više o tome možete videti na stranici servis klima ili klikom  >>>>OVDE<<<<

Ocenite nas na google na linku ispod

Ugradnja i servis klima

Ocena na googlu za Ugradnja i servis klima 4.9/5!
Gebaseerd op: 5 reviews.